En fredag med möten, inbokad långlunch och afterwork väntar. Det kräver sin outfit. Precis som tidigare under veckan har vi valt att även i dag fokusera på en mer avslappnad, men välklädd stil. I dag uppnår vi det genom ett grövre kavajtyg.

Just kavajen är en grå variant i 100 procent ull. Det fina med den är fiskbensmönstret som skapas genom herringbone-väven. Vi har valt att designa kavajen med tre fickor och smala slag. Utöver det har vi valt en något ovanlig knäppning – nämligen enknappsknäppning.

Under kavajen bär vi en väst i en något mörkare grå färg, vilket bidrar till att skapa ett djup i hela outfiten.

Till detta har vi valt en vit skjorta i pinpoint oxfordtyg, som är finare vävd än vanligt oxford-tyg. För att ge ett mer välklätt intryck har vi designat skjortan med en modern cut away-krage och en smal knappslå.

Som accessoarer har vi valt en enkel slips i en mörklila kulör, men med en mer avancerad knut, tillsammans med en moderiktig kavajpin.