De grövre tygerna lämpar sig extra väl kalla månader som januari och februari men går utan problem att använda ända fram till maj. Dessutom har grövre tyger som tweed och ull blivit enormt populära på senare år. Vi har därför valt att fokusera dagens tips på en grövre kavaj och hur du kan matcha denna med olika skjortor.

Plagget vi kommer att fokusera på i dag är en kavaj i 100 procent ull. Att vävmetoden är herringbone ger kavajen ett diskret fiskbensmönster, vilket skapar ett intressant djup. Vi har valt att designa denna kavaj med modernt spetsiga slag, ljusbruna knappar, fickor med ficklock och en smal passform.

Det fina med denna kavaj är att den kan matchas med en väst samt en mängd olika skjortor, vilket vi visar i dagens inlägg.

I den första bilden bär vi kavajen tillsammans med en väst i samma tyg och en ljusblå oxford-skjorta designad med en cut away-krage.

Men vi vill också visa tre andra skjortor som enkelt skulle kunna bäras tillsammans med kavajen och samma bröstnäsduk.